Domov 5 Dogodek 5 Delavnica o izvedbi apnenih ometov

Delavnica o izvedbi apnenih ometov

29. novembra, 2022

Danes, v torek 29. 11. 2022, poteka v prostorih Armerije v sodelovanju s Šolo Prenove, Mestno občino Koper ter ob partnerstvu Univerze na Primorskem prvi del delavnice o izvedbi apnenih ometov.

V uvodnih predavanjih delavnice so predavatelji predstavili arhitekturo Kopra, zgodovino Servitskega samostana kot tudi njegovo novo življenje po prenovi, ki jo vodi Univerza na Primorskem in stremi k temu, da ta izjemen spomenik po prenovi postane primer uspešnega sobivanja univerze in mesta.

Praktični del delavnice, ki bo v naslednjih dneh potekal v objektu nekdanjega Servitskega samostana, bo vodil Klavdij Zalar, akademski restavrator, ki je tudi vodil sondiranje na Servitskem samostanu. Udeleženci bodo imeli tako priložnost, da v objektu samostana, katerega osnove segajo celo v 16. stoletje, spoznajo originalne apnene omete iz različnih časovnih obdobij ter njihove lastnosti. Uvodoma pa je udeležence pozdravila prof. dr. Irena Lazar, dekanja UP FHŠ in predstojnica UNESCO katedre za interpretacijo in izobraževanje za spodbujanje celostnih pristopov k dediščini.

Na delavnici sodelujejo lastniki objektov kulturne dediščine, strokovna javnost, študentje in drugi ljubitelji kulturne dediščine, prav tako pa izvajalci, obrtniki, zidarji, saj bo na praktičnem delu delavnice predstavljenih veliko koristnih informacij in znanj.

Arhiv prispevkov in dogodkov
KONTAKT

Služba za promocijo in vseživljenjsko učenje

Univerza na Primorskem Fakulteta za humanistične študije
Titov trg 5, 6000 Koper

promocija@fhs.upr.si
+386 (0)5 663 77 46

Skip to content