Domov 5 Dogodek 5 Delavnica o vojnem poročevalstvu in kriznem novinarstvu z dopisnikom BBC News za Srednjo Evropo – Nickom Thorpom

Delavnica o vojnem poročevalstvu in kriznem novinarstvu z dopisnikom BBC News za Srednjo Evropo – Nickom Thorpom

19. maja, 2022

Na delavnici o vojnem poročevalstvu in kriznem novinarstvu bo naš sogovornik Nick Thorpe, dopisnik BBC News za Srednjo Evropo. Z njim se bo pogovarjal doc. dr. Zoran Medved, predavatelj na Oddelku za medijske študije in dolgoletni urednik in novinar na RTV Slovenija.

Delavnica bo potekala v četrtek 2. junija 2022 od 11.00 do 13.00 ure v predavalnici Maestral 3 na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem, Titov trg 5, SI-6000 KOPER.

Delavnica je namenjena študentom, sodelavcem Oddelka za medijske študije in vsem zainteresiranim, ki jih zanimajo razvoj novinarstva v mednarodnem prostoru, oblikovanje poklicnih in etičnih meril o poročanju v uglednih svetovnih medijih, in zlasti organiziranost in izvajanje posebnih oblik novinarstva, kot je poročanje z vojnih in kriznih območij. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku, že zdaj pa vljudno vabljeni k aktivni udeležbi v pogovoru z uglednim gostom.

O gostu:
Nick Thorpe je na BBC zaposlen od leta 1986, zelo zgodaj je postal dopisnik iz Srednje Evrope s sedežem v Budimpešti na Madžarskem, kratek čas je bil tudi dopisnik britanskih dnevnikov The Observer, The Guardian in The Independent, po vrnitvi na BBC pa je aktivno poročal o padcu komunizma v Vzhodni Evropi in razpadu nekdanje Jugoslavije, spremljal begunsko krizo v Evropi, zlasti v državah Srednje in Jugovzhodne Evrope, v najnovejšem času pa je poročal tudi o vojni v Ukrajini. Je večkrat nagrajen avtor dokumentarnih filmov in oddaj, ter se pogosto odzove na vabila univerz po vsem svetu, da s profesorji in študenti deli svoje bogate novinarske izkušnje. Je dober poznavalec novinarskega poklica v vseh njegovih razsežnostih, odkrito govori o poklicnih in moralnih dilemah vojnih poročevalcev, o uredniški etiki in drugih za razvoj sodobnih medijev pomembnih vprašanjih. Je tudi avtor več knjig in v letu 2016 soprejemnik nagrade Peabody za dokumentarno oddajo o begunski problematiki v Vzhodni Evropi.

VLJUDNO VABLJENI!

Arhiv prispevkov in dogodkov
KONTAKT

Služba za promocijo in vseživljenjsko učenje

Univerza na Primorskem Fakulteta za humanistične študije
Titov trg 5, 6000 Koper

promocija@fhs.upr.si
+386 (0)5 663 77 46

Skip to content