Domov 5 Dogodek 5 Gostujoče predavanje: Prehrana lovcev nabiralcev na prehodu iz pleistocena v holocen v jami Vlakno (Dugi otok, Hrvaška)

Gostujoče predavanje: Prehrana lovcev nabiralcev na prehodu iz pleistocena v holocen v jami Vlakno (Dugi otok, Hrvaška)

13. decembra, 2022

Oddelek za Arheologijo in dediščino UP FHŠ vas vabi v ponedeljek, 19. decembra 2022, ob 11.00 uri na gostujoče predavanje Antonele Barbir iz Inštituta za arheologijo iz Zagreba na temo: Prehrana lovcev nabiralcev na prehodu iz pleistocena v holocen v jami Vlakno (Dugi otok, Hrvaška).

Predstavljeni bodo najnovejši rezultati raziskav iz jame Vlakno na Dugem otoku, Hrvaška, o prehranjevalnih navadah in življenju populacij na prehodu iz pleistocena v holocen.

Antonela Barbir je zaposlena na Inštitutu za arheologijo v Zagrebu. Magistrirala je na Filozofski fakulteti Univerze v Zagrebu, kjer končuje tudi doktorsko disertacijo “Prehrana lovcev in nabiralcev na prehodu iz pleistocena v holocen na vzhodni jadranski obali – skupki najdb sesalcev in mehkužcev iz jame Vlakno na Dugem otoku”. Sodelovala je pri več arheoloških raziskavah paleolitskih in mezolitskih najdišč v Istri in Dalmaciji. Udeležila se je mnogih strokovnih in znanstvenih konferenc doma in v tujini.

Antonela Barbir se ukvarja z arheozoološkimi, arheomalakološkimi in arheobotaničnimi metodami, z vprašanji odnosov med človekom in živaljo, prilagajanjem človeških populacij na spremembe v paleookolju in spremembami strategij preživetja. http://www.iarh.hr/en/employees/antonela-barbir

Predavanje bo izvedeno v hrvaškem jeziku in bo potekalo v okviru predmeta Kulturni razvoj človeštva v kameni dobi, bilateralnega projekta Različnost v enotnosti in UNESCO Katedre v predavalnici Levant 2 UP FHŠ in na daljavo prek Zooma: https://upr-si.zoom.us/j/81049537194?pwd=V053RjA3NFo4QVUxZE9WaWYrU09NZz09

Meeting ID: 810 4953 7194
Passcode: 016764

Vljudno vabljeni!
izr. prof. dr. Boris Kavur
izr. prof. dr. Martina Blečić Kavur

Arhiv prispevkov in dogodkov
KONTAKT

Služba za promocijo in vseživljenjsko učenje

Univerza na Primorskem Fakulteta za humanistične študije
Titov trg 5, 6000 Koper

promocija@fhs.upr.si
+386 (0)5 663 77 46

Skip to content