Domov 5 Dogodek 5 Noč raziskovalcev 2022: Ko zgodbe oživijo. Mitski park Rodik

Noč raziskovalcev 2022: Ko zgodbe oživijo. Mitski park Rodik

15. septembra, 2022

Zgodbe bo oživela Špela Frlic, odlična pripovedovalka pravljic za otroke (in odrasle), umetniška vodja Pripovedovalskega festivala in avtorica številnih pripovedovalsko-vizualno-glasbenih predstav.

V narečnem žaru bo lokalne zgodbe oživljala Jasna Majda Peršolja, avtorica pravljic iz Rodika, ki so bile osnova za postavitev Mitskega parka. Zgodbe in mitsko krajino bo na strokoven način interpretirala idejna snovateljica Mitskega parka, izr. prof. dr. Katja Hrobat Virloget. Zgodbe nam bodo pričarale tudi Irena Cerar, znana pripovedovalka in zapisovalka pripovednega izročila v krajini, vodja Mitskega parka, Valerija Pučko idr.
Dogodek bo potekal v okviru projekta Noč raziskovalcev v organizaciji Univerze na Primorskem Fakultete za humanistične študije, namen katerega je razširiti strokovna znanja širši javnosti. Mitski park, ki je že edinstven rezultat prenosa takega znanja ter sodelovanja med stroko ter lokalnim prebivalstvom, in njegovi snovalci, so prejeli številne nagrade. Zadnja izmed mnogih, pa gotovo najbolj pomembna, je Častno Valvasorjevo priznanje za muzejsko prezentacijo.

Lepo vabljeni vsi, ki bi ali le s poslušanjem ali s pripovedovanjem želeli ohranjati edinstveno nesnovno dediščino pri življenju.

Dogodek s pogostitvijo je brezplačen! Prijave zbiramo do 25.9.22 na: info@mitski-park.eu.

Dobimo se ob 16:30 v Centru za obiskovalce Mitskega parka (Rodik 6). Skupaj se sprehodimo do šembiljinega mesta, Pod Lisičino (15 min), kjer se bo dogodek odvijal.

V primeru slabega vremena bo dogodek v prostorih Vaškega doma Rodik.

Foto: Maša Zmitek

Arhiv prispevkov in dogodkov
KONTAKT

Služba za promocijo in vseživljenjsko učenje

Univerza na Primorskem Fakulteta za humanistične študije
Titov trg 5, 6000 Koper

promocija@fhs.upr.si
+386 (0)5 663 77 46

Skip to content