Domov 5 Dogodek 5 14. Mednarodna poletna šola muzeologije | 14th International Summer School of Museology

14. Mednarodna poletna šola muzeologije | 14th International Summer School of Museology

1. septembra, 2022

Prvi teden v septembru, v terminu od 5. 9. do 9. 9., bo potekala na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem v okviru UNESCO katedre in Oddelka za arheologijo in dediščino UP FHŠ ter v sodelovanju s Forumom slovanskih kultur, ICOM Slovenija ter z drugimi partnerji iz lokalnega okolja, kot so Pokrajinski muzej Koper in Delavski dom Trbovlje, že 14. Mednarodna poletna šola muzeologije.

Letošnja šola se bo odvijala ponovno v celoti v živo in bo pokrila različne teme s ciljem retrospektivnega pogleda v razvoj muzejev in njihove družbene vloge v preteklosti in razvojnih poti muzejev v prihodnosti. Poseben poudarek bo na novi definiciji muzeja ter na delovanju in vlogi muzejev v izrednih razmerah, kot je čas pandemije in vojne. Številni ugledni predavatelji prihajajo iz različnih svetovno znanih muzejev in inštitucij in bodo udeležencem omogočili širok mednaroden vpogled v muzejsko delo in muzeologijo v današnjem času in današnji družbi.

Šola je tradicionalno namenjena tako študentom kot tudi zaposlenim v muzejih in na področju dediščine in predstavlja priložnost za izmenjavo in prenos znanj o aktualnih temah na področju muzeologije.

Arhiv prispevkov in dogodkov
KONTAKT

Služba za promocijo in vseživljenjsko učenje

Univerza na Primorskem Fakulteta za humanistične študije
Titov trg 5, 6000 Koper

promocija@fhs.upr.si
+386 (0)5 663 77 46

Skip to content