Domov 5 Dogodek 5 UP FHŠ Srečevanja – Incontri

UP FHŠ Srečevanja – Incontri

15. decembra, 2022

V torek 20. 12. 2022 ob 18.00 uri vas Inštitut za medkulturne študije UP FHŠ vabi v prostore Armerije na dogodek UP FHŠ Srečevanja – Incontri, v sklopu katerega bo potekal pogovor z dvema izjemnima profesoricama UP Fakultete za humanistične študije, in sicer z doc dr. Mojco Marijo Terčelj, dobitnico letošnje Murkove nagrade za znanstvene dosežke, in red. prof. dr. Nives Zudič Antonič prejemnico visokega odlikovanja Republike Italije Ordine della Stella d’Italia (red zvezde Italije), častni naziv cavaliere (vitez).

V živem stiku, ob predstavitvah, predavanjih, pogovorih želimo širši javnosti predstaviti raziskave in dela sodelavk in sodelavcev UP FHŠ. Na Srečevanjih se bodo ob aktualnih diskusijah tako srečevali pogledi različnih ved, ter pogled raziskovalk in raziskovalcev znotraj teh, iz in izven naše univerze.

Raziskovalna področja Inštituta za medkulturne študije UP FHŠ (UP IMŠ) sovpadajo s področji študijskih programov iz humanistike in družboslovja na UP FHŠ. UP IMŠ je multidisciplinaren raziskovalni inštitut, v okviru katerega se izvajajo raziskave in projekti na področju zgodovine, geografije, antropologije in etnologije, jezikoslovja, literarnih ved ter medijev. Poudarek je na preučevanju jadranskega, alpskega in kraškega prostora ter na interdisciplinarnosti.

Arhiv prispevkov in dogodkov
KONTAKT

Služba za promocijo in vseživljenjsko učenje

Univerza na Primorskem Fakulteta za humanistične študije
Titov trg 5, 6000 Koper

promocija@fhs.upr.si
+386 (0)5 663 77 46

Skip to content