Mednarodno sodelovanje

ERASMUS+ praksa

Predstavitev

Program Erasmus+ omogoča študentom in mladim diplomantom, da v okviru svojega študija ali v 12 mesecih po diplomi opravijo prakso/ usposabljanje v podjetju ali podobni organizaciji v eni izmed držav, ki sodelujejo v programu Erasmus+.

Cilji tovrstne mobilnosti so:

• povečanje zaposljivosti in možnosti zaposlitve,
• povečanje iniciativnosti in podjetništva,
• povečanje samozavesti in samospoštovanja,
• izboljšanje jezikovnih sposobnosti,
• povečanje medkulturne zavesti.
• povečanje motiviranosti za nadaljnje izobraževanje( formalno in neformalno) in usposabljanje po opravljeni mobilnosti.

Praksa/ usposabljanje v tujini v okviru programa Erasmus+ mora biti vsebinsko povezana s področjem študija.

Preden se student prijavi na študijsko prakso mora imeti podpisan ŠTUDIJSKI SPORAZUM za PRAKSO (LEARNING AGREEMENT FOR TRAINEESHIP) Študijski sporazum na UP FHŠ podpišejo koordinator prakse na oddelku, študent in delodajalec

Opravljanje prakse na inštitutu za antropologijo v Zagrebu je bila zame izjemna in nepozabna dogodivščina, s katero sem dobila priložnost praktično nadgraditi pridobljeno znanje, kot tudi razširiti obzorja. Ne samo vedenjska, ampak tudi jezikovna, prijateljska in kulturna. Ta izkušnja me je nedvomno obogatila, tako študijsko kot osebnostno, z njo sem dobila pravi zagon in motivacijo za pisanje magistrskega dela

IRA MEŠIČEK

Diplomantka študija Antropologije, novinarka

Kam na prakso?

1 do 6-mesečna praksa Unije za Mediteran: https://ufmsecretariat.org/work-with-us/internships/

 

Mail: vendors@mcfelder.com

Every year we offer paid internship opportunities for undergraduates who would like to gain experience working in communications and translation industry as project and vendor managers.
We are able to provide full training in CAT tools RWS GroupShare, RWS Live Team, Trados Studio 2021 and Plunet management system.

The School of Arts and Humanities of Lisboa is now receiving EU students applications to“Erasmus + Student Mobility for traineeships 2022/23”.In case you have an interest in performing an internship at the School of Arts and Humanities – International Cooperation

Office apply to: internacional@letras.ulisboa.pt

Internships can last 3 to 12 months and can take place between the 1st of September 2022 and the 31st of July 2023. Students must apply to the call as soon as convenient. Should you require additional information, please send us an email to:

internacional@letras.ulisboa.pt

M: info@cpidiomas.com
Tel. 965043052
WApp: 671142706

We are a thriving and dynamic language academy situated in Alicante; Spain.
Currently, we teach several languages such as English, Italian, French and Spanish. We continually hire Erasmus students in order for them to become better equipped English teachers in their future careers.

In our language center, you can get the opportunity to teach different levels and a wide range of courses. We are looking for new interns for the academic year 2022/23 and also for Summer 2023.

The positions open are:
– English Teacher
– French Teacher

P: +356 7704 4917
E: ulisse@englishcafemalta.com / ulisse@connectionvillemalta.com

English Café Malta, a company operating in the event industry in Malta.
We are experienced in having interns from all over Europe and we offer them great experience and knowledge for their future careers. We would like to offer your university and your students a chance to do an internship for English Café.

7. novembra 2022 sem odpotovala na študijsko prakso v Barcelono. Delala naj bi večinoma na recepciji, včasih pomagala pri pripravi zajtrka in zvečer v lokalu. Ob delu se mi je ponudila možnost, da živim v hostlu, kar sem sprejela in tako privarčevala kar veliko denarja. Sobo sem delila še s šestimi mladimi, ki so prav tako opravljali prakso. Po nekaj mesecih skupnega življenja trenutno stanujem s prijateljico v mestnem središču.

Pogodba za opravljanje študijske prakse je bila sklenjena le za 3 mesece, ker pa me je Barcelona tako očarala, sem se odločila, da prakso podaljšam. Na praksi sem dobila nove prijatelje in vsak dan spoznavam nove ljudi. Tudi delo mi je postajalo vsak dan bolj všeč, saj sem postajala vse bolj samostojna in spretna, predvsem na recepciji. Moja nadrejena sta napredek opazila in mi ponudila delo receptorke v poletni sezoni. Seveda sem ponudbo takoj sprejela.

V teh mesecih sem veliko potovala predvsem po Španiji – bila sem v Valencii, Zaragozi, Madridu, v Bilbau, v San Sebastianu, pa tudi v Andorri in v Perpignanu. Svoj kovček sem napolnila z novimi in čudovitimi izkušnjami. Barcelona je postala moj drugi dom, počutim se sprejeta in srečna. Izboljšala sem svoje znanje španščine, hkrati pa tudi angleščine. Ogromno pa sem pridobila tudi na osebni ravni.  Izkušnja je zelo spremenila predvsem moj pogled na svet. Razumela sem, da se svet ne začne in konča v rojstnem kraju, mestu in državi, le stopiti moraš iz cone udobja. Nestrpno pričakujem prihodnje mesece.

LARA BRAICO

Uporabni naslovi za prakso v Evropi in po svetu

Skip to content