Domov 5 Dogodek 5 Geografski večer: Turizem v geopolitično razdeljenem svetu Jugozahodne Azije

Geografski večer: Turizem v geopolitično razdeljenem svetu Jugozahodne Azije

14. marca, 2024

V okviru Geografskega večera bo predaval profesor dr. Anton Gosar, ki bo predstavil svoje vtise s potovanja po Jugozahodni Aziji. Se vidimo v četrtek, 21. marca, ob 18. uri, v predavalnici Maestral 3.

Predavatelj je na ladji za križarjenje obplul Arabski polotok, ki je s preko tremi milijoni kvadratnih kilometrov največji polotok na svetu. Poskušal je ujeti utrip pristaniških mest in zaledij ter spoznati pestro in nemirno polpreteklo zgodovino tega območja, s katero se Evropejci srečujemo že skoraj tisočletje in pol. Poglobil se je predvsem v vsebine, povezane z razvojem turizma in načrtovanjem demografskega in urbanega razvoja. Tržno gospodarstvo, ki na območju Jugozahodne Azije šele pol stoletja temelji na nafti in plinu, je v mnogočem zaznamovalo in pospešilo razvoj, medtem ko so tamkajšnje družbe v veliki meri ohranile tradicionalni značaj.

Geografski večere, poljudno-znanstvene javne dogodke za popularizacijo geografije, Oddelek za geografijo UP FHŠ kontinuirano organizira od leta 2013. V minulih letih so se v sklopu Geografskih večerov splošni primorski in geografski javnosti predstavili številni gostje iz Slovenije in tujine, ki so v okviru srečanj izvedli potopisna in strokovna predavanja, predstavitve znanstvenih oziroma strokovnih knjig, dobro obiskane pa so bile tudi okrogle mize, ki so osvetlile več aktualnih tem, povezanih z geografijo.

Zadnji dogodki
Kontakt

Služba za promocijo in vseživljenjsko učenje

Univerza na Primorskem Fakulteta za humanistične študije
Titov trg 5, 6000 Koper

promocija@fhs.upr.si
+386 (0)5 663 77 46

Skip to content