Študij na Fakulteti za humanistične študije UP

Študij na UP FHŠ

Fakulteta za humanistične študije je bila ustanovljena leta 2000 in je ustanovna članica Univerze na Primorskem. Diplomanti fakultete so široko razgledani in izobraženi humanisti in družboslovci, kar jim omogoča dobre zaposlitvene možnosti. Študijski programi so prepoznavni po možnosti izbiranja predmetov po lastnem interesu in po študiju v manjših skupinah, kar študentom omogoča maksimalno sodelovanje s profesorji. Študenti pri nas niso le številke, ampak enakovredni sogovorniki znotraj akademske skupnosti. Fakulteta ima nove prostore z učilnicami, opremljenimi v skladu s sodobnimi standardi.

Na Fakulteti za humanistične študije izvajamo študijske programe s področij humanistike, družboslovja in umetnosti. Razpisujemo enopredmetne in dvopredmetne dodiplomske študijske programe, ki so sodobni ter prilagojeni tako interesom študentov kot tudi potrebam na trgu. Poleg predmetnih vsebin v okviru vpisanega, osnovnega študijskega programa lahko študenti izbirajo med predmeti drugih študijskih programov znotraj univerze ali na drugih fakultetah v tujini.

Na fakulteti aktivno sodelujemo s tujimi izobraževalnimi in raziskovalnimi institucijami ter tako študentom v okviru izmenjav ponujamo možnosti študija in opravljanja praktičnega usposabljanja na tujih univerzah, udeležbo na poletnih šolah in konferencah. Pogosta so gostovanja priznanih tujih predavateljev in raziskovalcev v okviru študijskega procesa.

Prepoznavni smo po študiju v manjših skupinah, svoji dinamičnosti, usmerjenosti v prihodnost, odprtem odnosu med učitelji, tutorji in študenti ter po ustvarjalnih, kritično mislečih, angažiranih učiteljih in študentih. Študij na dodiplomski ravni ponuja možnost aktivnega raziskovanja, individualnega sodelovanja s profesorji ter pridobivanja praktičnih znanj, ki študenta usposobijo za strokovno delovanje na različnih področjih.

Diplomanti fakultete so zaposljivi na področju raziskovanja, izobraževanja, svetovanja, analiz, načrtovanja, upravljanja projektov in mednarodnega sodelovanja. Odvisno od izbire študijskega programa se lahko zaposlijo v medijih, založništvu, muzejih, arhivih, kot analitiki, načrtovalci, kartografi in strokovni sodelavci v zasebnih in javnih podjetjih, državni upravi, prevajalskih agencijah ter drugih javnih ali gospodarskih organizacijah in mednarodnih ustanovah.

Diplomanti univerzitetnih študijskih programov lahko študij nadaljujejo na številnih magistrskih programih naše fakultete. Študentom so na voljo nepedagoški in pedagoški magistrski študijski programi in tudi številni doktorski programi.

Informativni dnevi

Iščete izobraževalno pot v svetu jezikov, prevajanja in komuniciranja v medijih ali pa vam bliže raziskovanje zgodovine, geografije, arheologije, kulturne dediščine ali antropologije? Na naši fakulteti lahko izberete prav to!

Vabimo vas na Informativne dneve, ki bodo letos končno potekali v živo.

Za vas pripravljamo zanimive predstavitve, seznanili se boste s številnimi študijskimi programi, spoznali profesorje in študente, si ogledali prostore fakultete ter izvedeli vse o študiju na Fakulteti za humanistične študije na Univerzi na primorskem.

Kdaj? Obiščete nas v petek, 17. 2. 2023, ob 10.00 in 15.00 ali v soboto, 18. 2. 2034, ob 10.00.

Vabljeni, da nas obiščete in se pozanimate o naših študijskih programih.

Video predstavitev

Skip to content