Poletni tečaji so zasnovani tako, da pomenijo sočasno spoznavanje jezika in kulture, udeleženci razvijejo sporazumevalno zmožnost v slovenskem jeziku, poleg tega pa spoznajo okoliščine rabe posameznih jezikovnih sredstev in komunikacijskih vzorcev. V soboto so tečajniki in njihovi lektorji odšli na poldnevno ekskurzijo, kjer so si ogledali Socerb, divaški muzej slovenskih igralcev, Lipico in Ferrarijev vrt v Štanjelu. Vsi so bili navdušeni nad barvito pokrajino in lipicanci. Anna iz Avstralije je rekla, da je bilo izjemno, najbolj ji je bila všeč hrana. Tudi Kevin iz ZDA je bil navdušen nad hrano. Kaj so jedli? Polento in bakala!
V drugem tednu so tečajnikove dopoldnevne lektorate dopolnile tudi 3 popoldanske delavnice, pravopisna, kjer so še podrobneje spoznali zapletena pravila našega slovenskega jezika, ustvarjalna, kjer so izdelali razglednice, in kulinarična, kjer so pripravili mlečne kumare, langaš, ajdovo kašo z gobami in pirine miške, ki so bile, kot pravijo tečajniki, odlične. Cristina iz Italije pa je povedala, da je bila presenečena, da se za slovenske jedi pogosto uporabljajo mlečni izdelki, naučila pa se je tudi novih besed mešati in lonec.
V četrtek so tečajniki pisali izpit, kjer so pokazali usvojeno znanje, v petek pa so pridobili certifikate o uspešno opravljeni poletni šoli.
Kako so se imeli Tiana iz Kande, Dora iz Madžarske in Aleksandar iz Srbije, si lahko ogledate tukaj. https://www.facebook.com/watch/?v=1262687667468787
Kaj so o nas povedali Anna iz Avstralije, Istok iz Severne Makedonija in Ivona iz Srbije, lahko poslušate tukaj. https://www.rtvslo.si/radio-koper/prispevki/zgodbe/najvec-tezav-povzrocajo-skloni-in-dvojina/634330?fbclid=IwAR036fVUxKgQ8wRdD1drmxxZB04Kd6Mq45yzDDB5bu8DVo9I-OYPHEUyhVE