Inštitut za medkulturne študije

Predstavitev inštituta

O inštitutu

Inštitut za medkulturne študije (IMŠ) Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem (UP FHŠ) je multidisciplinaren raziskovalni inštitut, v okviru katerega se izvajajo raziskave in projekti na področju zgodovine, geografije, antropologije in etnologije, jezikoslovja, literarnih ved ter medijev. Poudarek je na preučevanju jadranskega, alpskega in kraškega prostora ter na interdisciplinarnosti. IMŠ je kot vodilni partner ter partnerska organizacija sodeloval in sodeluje na več nacionalnih in mednarodnih projektih. Raziskovalni rezultati so objavljeni v domačih in tujih revijah ter monografijah.

V prepričanju, da je prenos znanja v prakso v sedanjem času ključnega pomena za humanistiko, na IMŠ podpiramo krepitev temeljnega raziskovalnega dela kakor tudi aplikativnega raziskovanja, vključno z aplikativnim projektnim delom v povezavi z izobraževanjem, zato posebej negujemo prenos raziskovalnih rezultatov v študijski proces ter vključevanje visokošolskih sodelavcev in študentov v raziskovalno delo.

Niz srečanj Srečevanja – Incontri

V živem stiku, ob predstavitvah, predavanjih, pogovorih želimo širši javnosti predstaviti raziskave in dela sodelavk in sodelavcev UP FHŠ. Na Srečevanjih se bodo ob aktualnih diskusijah tako srečevali pogledi različnih ved, ter pogled raziskovalk in raziskovalcev znotraj teh, iz in izven naše univerze.

Skip to content