Domov 5 Obvestila 5 Maturitetne terenske vaje Oddelka za geografijo

Maturitetne terenske vaje Oddelka za geografijo

16. oktobra, 2023

Oddelek za geografijo UP FHŠ je v mesecu septembru in oktobru gostil 375 dijakov na maturitetnih terenskih vajah.

Sodelavci Oddelka za geografijo UP FHŠ že več kot 10 let tesno sodelujejo s številnimi gimnazijami in srednjimi šolami širom Slovenije, s katerimi na različnih lokacijah v slovenski Istri izvajajo maturitetne terenske vaje. Tudi v letošnji jeseni so na terenskem delu gostili učitelje in dijake z izobraževalnih ustanov iz Celja, Domžal, Kopra, Maribora, Murske Sobote, Novega mesta, Pirana, Ptuja, Rogaške Slatine in Slovenj Gradca. V organizaciji oddelka je tako samo v mesecu septembru in oktobru UP Fakulteto za humanistične študije obiskalo 375 dijakov, v celotnem koledarskem letu 2023 pa že preko 480 dijakov. Sodelavci oddelka so z dijaki na izbranih delih obale v Strunjanu in Žusterni opravili geografske naloge, povezane z geomorfologijo obale in geografijo morij, v središču Kopra pa so se spoznavali z geografskimi informacijskimi sistemi, s pomočjo katerih so kartirali rabo stavb v starem mestnem jedru.  

Oddelek za geografijo UP FHŠ tako že vrsto let sodeluje pri izobraževanju maturantov na področju geografije, hkrati pa s tem opravlja tudi pomembno promocijo študijskih programov fakultete in univerze, ki so dijakom predstavljeni ob robu terenskih vaj.

Nekaj izbranih utrinkov iz terenskega dela z maturanti je predstavljenih na spodnjih fotografijah (foto: asist. Adrijana Perkon, izr. prof. dr. Miha Koderman)

Skip to content