Domov 5 Oddelki 5 Oddelek za geografijo 5 Doc. dr. Mojca Poklar v Piacenzi o fizični ranljivosti slovenske obale ob dvigajoči se gladini morja

Doc. dr. Mojca Poklar v Piacenzi o fizični ranljivosti slovenske obale ob dvigajoči se gladini morja

15. maja, 2024

V ponedeljek, 6. maja, je v Piacenzi, na tamkajšnjem Polo Territoriale di Piacenza – Politecnico di Milano potekal mednarodni seminar The Disappearing Line: climate change, biodiversity and human-nature relationships in the Adriatic City, kjer je kot vabljena predavateljica gostovala doc. dr. Mojca Poklar.

Predavateljica se je odzvala povabilu doc. dr. Luca Lazzarinija z Oddelka za arhitekturo in urbane študije Politehnike v Milanu, da v okviru mednarodnega seminarja izvede predavanje z naslovom Coastal vulnerability assessment due to sea level rise in the Slovenian coastal zone, v katerem je predstavila raziskavo, ki sta jo skupaj z izr. prof. dr. Valentino Brečko Grubar izvedli s študenti 2. stopnje Geografije na Fakulteti za humanistične študije UP. Ta se osredotoča na fizično ranljivost slovenske obale glede na dvigajočo se gladino morja, ki je bila ocenjena na osnovi predlaganega indeksa fizične ranljivosti.

Mednarodni seminar, namenjen razumevanju dinamik in interakcij, ki vplivajo na stanje biotske raznovrstnosti v jadranskih obalnih mestih, je predstavljal izhodišče za izmenjavo in mreženje italijanskih, slovenskih in hrvaških strokovnjakov in raziskovalcev.

Avtor fotografij: Elham Firouzi

Skip to content