Domov 5 Obvestila 5 FHŠ v medijih: Doc. dr. Melita Lemut Bajec in dr. Martina Tonet o prihajajoči Poletni šoli humanistike

FHŠ v medijih: Doc. dr. Melita Lemut Bajec in dr. Martina Tonet o prihajajoči Poletni šoli humanistike

11. junija, 2024

Fakulteta za humanistične študije UP je vpeljala novost k poletnim dejavnostim, in sicer Poletno šolo humanistike za dijake, ki bo potekala med 26. in 29. avgustom. V nedeljo sta doc. dr. Melita Lemut Bajec in dr. Martina Tonet gostovali v oddaji Vklop italijanske javne radiotelevizije RAI, kjer sta predstavili program poletne šole in spregovorili o humanističnih študijah.

Gostji zadnjega Vklopa letošnje sezone sta bili predavateljici Fakultete za humanistične študije doc. dr. Melita Lemut Bajec in dr. Martina Tonet, ki sta gledalcem predstavili Poletno šolo humanistike (posnetek si lahko ogledate tukaj od 16:30 dalje).

Za nadobudne srednješolce bo Fakulteta za humanistične študije organizirala pester štiridnevnim program pod skupnim naslovom Večkulturnost – res novost 21. stoletja? Dopoldanski del programa bo potekal v prostorih fakultete, medtem ko se bodo popoldnevi odvijali na terenu, kjer bodo udeleženci lahko praktično izkusili svoje novo pridobljeno znanje.

Poleg intelektualnih izzivov bodo udeleženci uživali tudi v športnih in zabavnih aktivnosti ter se ob večernih urah potopili v svet Daljnega vzhoda.

Sodelujoči bodo imeli priložnost poglobiti svoje razumevanje kultur in jezikov ter razviti kritično razmišljanje skozi raznolike delavnice, predavanja in terensko delo. Več informacij o programu poletne šole je na voljo na spletni povezavi. Rok za oddajo prijav je 30. junij.

Za dnevi program (8.45 in 17.30) poletne šole, ki vključuje strokovno vodenje delavnic, material in prehrano, bodo starši odšteli 150 evrov. Celodnevni program poletne šole s strokovnim vodenjem delavnic, materialom, prehrano, tremi popoldanskimi aktivnostmi in tremi nočitvami v bližnjem dijaškem in študentskem domu znaša 200 evrov. Po potrditvi prijav boste na e-mail prejeli račun za plačilo kotizacije poletne šole. Rok plačila je 10. julij 2024.

Starši prijavo na poletno šolo oddajo prek spletnega obrazca.

Skip to content