Domov 5 Obvestila 5 Gimnazijci na terenskih geografskih vajah raziskovali slovensko obalo

Gimnazijci na terenskih geografskih vajah raziskovali slovensko obalo

24. septembra, 2024

Oddelek za geografijo na Fakulteti za humanistične študije že vrsto let uspešno sodeluje s srednjimi šolami po Sloveniji pri izvedbi maturitetnih terenskih vaj, ki so izjemno priljubljene med dijaki. Ker je geografija še naprej eden od najbolj priljubljenih in izbranih maturitetnih predmetov, člani oddelka organizirajo terenske vaje za skupine dijakov. Te dni so se v Kopru mudili dijaki in dijakinje III. gimnazije Maribor, Gimnazije Ptuj in Gimnazije Lava Celje.

V okviru vaj so dijaki na terenu raziskovali značilnosti slovenskega morja ter geomorfološko strukturo obale v Žusterni. V Kopru so se poglobili v uporabo geografskih informacijskih sistemov, s pomočjo mobilnih aplikacij pa so kartirali funkcije stavb v starem mestnem jedru.

Na Fakulteti za humanistične študije so imeli priložnost spoznati razvoj urbanega prostora Kopra, kjer so analizirali tudi rezultate svojega kartiranja, ki so jih predstavili na tematskih kartah, narejenih na podlagi zbranih podatkov.

S sodelovanjem pri vajah so dijaki pridobili pomembne praktične izkušnje, nadgradili svoje geografsko znanje in poglobili razumevanje vsebin, ki jih obravnavajo pri pouku.

Skip to content