Domov 5 Obvestila 5 Začetek novega študijskega leta in sprejem brucev

Začetek novega študijskega leta in sprejem brucev

27. septembra, 2024

V torek, 1. oktobra, se začenja novo študijsko leto. Ta dan je za našo fakulteto poseben dan, saj naše predavalnice ponovno napolnijo radovedni in vedoželjni študenti. V tem prelomnem obdobju, posebej za novince, ki se bodo morali privaditi na novo okolje in življenje, Fakulteta za humanistične študije pripravlja dobrodošlico za bruce prve in druge stopnje. Dobrodošlico brucem bomo izrekli v torek. 1. oktobra, ob 9.30 v predavalnici Burja 1. Po sprejemih po študijskih programih bodo študenti višjih letnikov nadaljevali s predavanj, medtem ko brucke in bruci prvi dan predavanj ne bodo imeli.

Uvodni pozdrav za bruce prve in druge stopnje bo v torek, 1. oktobra, s pričetkom ob 9.30 v predavalnici Burja 1 v prvem nadstropju fakultete.

Uvodnim pozdravom bo sledila predstavitev strokovnih služb, vključno s predstavitvijo dela referata, sistema tutorstva, možnosti mednarodnega sodelovanja, Konfucijeve učilnice Koper, dela Študentskega sveta UP FHŠ in Študentske organizacije Univerze na Primorskem, možnosti brezplačnih športnih aktivnosti za študente Univerze na Primorskem v sklopu ŠportaUP.

Temu bodo sledili sprejemi po študijskih programih po naslednjem sporedu:

UraOddelek/PogramPredavalnica
10.30Oddelek za medijske študije
Program: Komuniciranje in mediji
Burja 1
(1. nadstropje)
10.30Oddelek za uporabno jezikoslovje
Program: (1) Medkulturno jezikovno posredovanje, (2) Jezikovno posredovanje in prevajanje
Burja 2
(1. nadstropje)
10.30Oddelek za slovenistiko
Program: Slovenistika
Levant 2
(2. nadstropje)
10.30Oddelek za zgodovino
Program: Zgodovina
Maestral 1
(3. nadstropje)
10.50Oddelek za italijanistiko
Program: Italijanistika
Levant 3
(2. nadstropje)
10.50Oddelek za arheologijo in dediščino
Program: (1) Arheologija, (2) Kulturna dediščina, (3) Arheološka dediščina Sredozemlja
Maestral 2 (3. nadstropje)
11.10Oddelek za antropologijo in kulturne študije
Program: (1) Antropologija, (2) Kulturni študiji in antropologija
Maestral 4
(3. nadstropje)
11.30Oddelek za geografijo
Program: Geografija
Maestral 3
(3. nadstropje)

Predstojniki vašega študijskega programa vam bodo s sodelavci in predstavniki Študentskega sveta UP FHŠ in tutorji UP FHŠ posredovali vse osnovne informacije, ki vam bodo olajšale začetek novega poglavja v vašem življenju.

Ob 12.10 se pričnejo predavanja po urniku za vse študente višjih letnikov. Predavanj in vaj bruci prvi dan še nimajo. Zanje se študijski proces po urniku začne v sredo, 2. oktobra.

Vsem študentom želimo uspešno, zanimivo in zabavno študijsko leto, ter čim več študijskih uspehov.

ŠtartUP

Ob začetku novega študijskega leta vas vabimo na tradicionalni športno-družabni dogodek univerze ŠtartUP. Pridružite se nam v soboto, 5. oktobra, med 10. in 16. uro v urbanem obmorskem parku Žusterna, kjer boste spoznali bogato ponudbo prostočasnih in obštudijskih dejavnosti, stkali nova poznanstva ter se povezati z zaposlenimi na univerzi. Bruci in brucke boste prejeli tudi posebno majico z grafiko OpenUP.

Skip to content