Domov 5 Obvestila 5 Dijaki iz Nove Gorice na maturitetnih terenskih vajah z Oddelkom za geografijo FHŠ

Dijaki iz Nove Gorice na maturitetnih terenskih vajah z Oddelkom za geografijo FHŠ

27. junija, 2024

Oddelek za geografijo Fakultete za humanistične študije že več let uspešno sodeluje s slovenskimi srednjimi šolami pri izvajanju maturitetnih terenskih vaj. Geografija je namreč še vedno eden najbolj priljubljenih izbirnih predmetov na splošni maturi, zato so sodelavci oddelka v petek, 21. junija, izvedli terenske vaje za kar 86 dijakov in dijakinj Gimnazije Nova Gorica.

Dijaki so spoznavali osnovne značilnosti našega morja in geomorfološke izoblikovanosti slovenske obale, ki so jih obravnavali v Žusterni. V mestnem središču Kopra so se spoznavali z geografskimi informacijskimi sistemi in z aplikacijo na pametnih telefonih kartirali funkcijo stavb v starem mestnem jedru.

V predavalnici na Fakulteti za humanistične študije so spoznali osnovne geografske značilnosti urbanega razvoja Kopra in si ogledali rezultate terenskega kartiranja funkcije zgradb na tematskih kartah, ki sta nastali na podlagi vnesenih podatkov.

Dijaki so s samostojnim delom in aktivnim sodelovanjem pridobili dragocene izkušnje in dopolnili znanje o geografskih vsebinah, s katerimi se srečujejo pri pouku.

Skip to content