Domov 5 Oddelki 5 Oddelek za antropologijo in kulturne študije 5 Doc. dr. Mariji Mojci Terčelj prizanje veleposlaništva Republike Paragvaj

Doc. dr. Mariji Mojci Terčelj prizanje veleposlaništva Republike Paragvaj

26. septembra, 2022

V petek, 23. 9. 2022. je doc. dr. Marija Mojca Terčelj iz Oddelka za antropologijo in kulturne študije UP FHŠ prejela visoko priznanje Veleposlaništva Republike Paragvaj za svoje neumorno delo na projektu "La Doctora: Vida y Obra de la Antropologa Eslovena Doctora Branislava Sušnik".

V petek, 23. 9. 2022. je doc. dr. Marija Mojca Terčelj iz Oddelka za antropologijo in kulturne študije UP FHŠ prejela visoko priznanje Veleposlaništva Republike Paragvaj za svoje neumorno delo na projektu “La Doctora: Vida y Obra de la Antropologa Eslovena Doctora Branislava Sušnik”, saj je s svojim delom na znanstveni konferenci, razstavi in javnih promocijah prispevala k širitvi vedenja in pripoznanju kulture in znanosti Paragvaja v Sloveniji. Za razstavo, ki je prejela tudi prestižno nacionalno muzejsko nagrado ICOM Slovenije, sta nagrado s strani veleposlanika dr. Juana Francisca Facettija prevzeli skupaj z dekanjo UP FHŠ, red. prof. dr. Irena Lazar. Odlikovanje Častne poslanske zbornice Republike Paragvaj pa je prejela dr. Tanja Roženbergar, kot vodja projekta v Slovenskem etnografskem muzeju (SEM).

Foto: Blaž Verbič, Slovenski etnografski muzej.

Skip to content