Domov 5 Obvestila 5 Gostovanje na slavnostni akademiji ob 130-letnici Fakultete za geografijo Univerze v Beogradu

Gostovanje na slavnostni akademiji ob 130-letnici Fakultete za geografijo Univerze v Beogradu

28. junija, 2023 | Obvestila, Oddelek za geografijo

Fakulteta za geografijo Univerze v Beogradu je obeležila 130 let delovanja s svečano akademijo, na kateri so se zbrali predstavniki vlade, akademije, univerze ter številni gostje, med njimi tudi prof. dr. Miha Koderman, ki je poudaril pomembnost mednarodnega sodelovanja med institucijama na področju pedagoške in raziskovalne dejavnosti.

V četrtek, 22. junija, je v Beogradu potekala slavnostna akademija ob 130-letnici Fakultete za geografijo, ki deluje v sklopu Univerze v Beogradu. Fakulteta za geografijo je ena izmed najstarejših geografskih ustanov v tem delu Evrope, njeno delovanje pa je tekom desetletij rezultiralo v preko 6.500 diplomantih s področja geografije, prostorskega načrtovanja, turizma, geoprostorskih značilnosti okolja, geografskih informacijskih sistemov in demografije.

Fakulteta ima danes zaposlenih okoli 120 učiteljev in drugih pedagoških ter strokovnih sodelavcev, ki preko predavanj, vaj, seminarjev, delavnic in praktičnega usposabljanja skrbijo za poklicni razvoj približno 1500 študentov.

Častitljiv jubilej fakultete so zaznamovali s svečano proslavo, na kateri so zbrane pozdravili predstavniki ministrstev Vlade Republike Srbije, Srbske akademije znanosti in umetnosti, prorektorji Univerze v Beogradu, predstavniki srbske vojske in pravoslavne cerkve ter številni gostje iz drugih srbskih univerz in raziskovalnih ustanov. Udeležence je nagovoril tudi izr. prof. dr. Miha Koderman, predstojnik Oddelka za geografijo UP FHŠ, ki je v svoji čestitki izpostavil pomen dolgoletnega mednarodnega sodelovanja med obema institucijama na področju pedagoške in raziskovalne dejavnosti.

Slavnostna akademija ob 130-letnici Fakultete za geografijo je potekala v svečani dvorani Rektorata Univerze v Beogradu.

Dekan Fakultete za geografijo, dr. Velimir Šećerov (prvi iz leve), z ekipo prodekanov in gostoma iz tujine (od leve proti desni: dr. Danica Šantić, prodekanja za znanost in mednarodno sodelovanje, dr. Amaël Cattaruzza, Francoski inštitut za geopolitiko, dr. Snežana Đurđić, prodekanja za študijske dejavnosti, dr. Miha Koderman, predstojnik Oddelka za geografijo UP FHŠ, in dr. Ivan Novković, prodekan za finance.

 

Arhiv prispevkov
KONTAKT

Služba za promocijo in vseživljenjsko učenje

Univerza na Primorskem Fakulteta za humanistične študije
Titov trg 5, 6000 Koper

promocija@fhs.upr.si
+386 (0)5 663 77 46

Skip to content