Domov 5 Mednarodno 5 Gostujoča predavanja: Slovensko-namibijsko sodelovanje v okviru Erasmus+ KA171

Gostujoča predavanja: Slovensko-namibijsko sodelovanje v okviru Erasmus+ KA171

5. junija, 2024

V okviru mednarodne mobilnosti Erasmus+ KA171 bomo v torek., 11. junija, na Fakulteti za humanistične študije gostili tri predavatelje z Univerze v Namibiji. Člani tamkajšnje Fakultete za humanistiko bodo ob tej priložnosti izvedli predavanja, s katerimi bodo zainteresiranim približali Namibijo. Predavanja v angleščini bodo potekala v predavalnici Levant 2.

10.00 I Rethinking ethnographic displays in the post colony: A case study of the Owela Museum Diaromas, Windhoek, Namibia

Uvodno predavanje bo izvedel dr. Goodman Gwasira, predavatelj in raziskovalec na področju zgodovine arheologije, muzeologije, kulturne dediščine in prazgodovinske umetnosti na Oddelku za humanistiko in umetnost Univerze v Namibiji.

11.00 I Insights into Namibian language landscape: the unique linguistic situation in Namibia and policy implications arising from it

Nadaljevala bo dr. Selma Ashikuti s predavanjem o namibijski jezikovni pokrajini, edinstveni jezikovni situaciji v Namibiji in političnih posledicah, ki izhajajo iz tega. Sicer je zaposlena kot lektorica in raziskovalka na področju jezikoslovja na Oddelku za humanistiko in umetnost na Fakulteti za humanistiko.

12.00 I Digital Preservation Of Documentary Heritage In Namibia

Kot zadnji bo predavanje izvedel dr. Wilhelm Uutoni, predavatelj in raziskovalec na področju medijev, komunikologije in digitalizacije knjižnic na Oddelku za družboslovje prav tako Fakultete za humanistiko.

Skip to content