Domov 5 Oddelki 5 Oddelek za arheologijo in dediščino 5 Gostujoče predavanje dr. Vojislava Filipovića in okrogla miza na temo nezakonite trgovine s starinami na območju zahodnega Balkana

Gostujoče predavanje dr. Vojislava Filipovića in okrogla miza na temo nezakonite trgovine s starinami na območju zahodnega Balkana

5. junija, 2024

V torek, 11. junija 2024, bomo gostili dr. Vojislava Filipovića z Inštituta za arheologijo v Beogradu. Na gostujočem predavanju in okrogli mizi se bomo posvetili pereči temi nezakonitega pridobivanja, trgovanja in tihotapljenja starin na Zahodnem Balkanu (Illicit antiquities acquiring, trade and smuggling in the Western Balkans), doslej opravljenemu delu ter pridobljenim izkušnjam, dobrim praksam in obstoječim težavam v različnih kontekstih.

Dr. Vojislav Filipović svoje znanstveno-raziskovalne interese usmerja predvsem na prazgodovinske študije, arheometalurgijo, eksperimentalno arheologijo in problematiko nezakonite trgovine s starinami, tj. arheološkimi predmeti. Aktivno sodeluje z državnimi policijskimi, carinskimi in pravosodnimi organi ter z Ministrstvom za kulturo Republike Srbije.

Predavanje bo potekalo na Oddelku za arheologijo in dediščino, v okviru projekta EU COST Globalization, Illicit Trade, Sustainability and Security (GLITSS) CA21133 in Unesco katedre, v torek 11. junija, ob 11. uri v predavalnici Maestral 4.

Skip to content