Domov 5 Obvestila 5 Kaj se bo dogajalo med 26. in 29. avgustom na Fakulteti za humanistične študije?

Kaj se bo dogajalo med 26. in 29. avgustom na Fakulteti za humanistične študije?

4. julija, 2024

Fakulteta za humanistične študije bo letos prvič izvedla Poletno šolo humanistike, namenjeno radovednim dijakom med 15. in 19. letom starosti. Humanistika je stalnica, ki ves čas spremlja razvoj človeštva, zato je poletna šola še posebej primerna za tiste, ki radi kritično razmišljajo in želijo prispevati k odprti ter vključujoči družbi. Delo bo potekalo tako v prostorih fakultete kot tudi na terenu, zanimivih in zabavnih doživetij ne bo manjkalo. Rok za oddajo prijav je 15. julij.

Poletna šola humanistike ponuja delavnice, ki se bodo odvijale med 9. in 13. uro, sledilo bo kosilo, nato pa terensko delo. Od 17. ure naprej so na programu predvidene zabavne in sproščujoče dejavnosti v sodelovanju z ekipo Šport UP, po večerji bodo v večernih urah potekale aktivnosti v sodelovanju s Konfucijevo učilnico Koper UP.

Velik del bodo izvajalci poletne šole posvetili raziskovanju prisotnosti stereotipov v družbi. Dijaki se bodo tako seznanili z različnimi vrstami stereotipov in spoznali, kako vplivajo na naše delovanje, status posameznika v družbi in razmerja moči. Osredotočili se bodo tudi na moč ustreznega ubesedovanja v izgodbim nestrpnosti in sovražnemu govoru.

O bogatem programu poletne šole in vseh delavnicah sta sodelavki Fakultete za humanistične študije doc. dr. Melita Lemut Bajec in doc. dr. Martina Tonet prejšnji teden govorili v radijski rubriki Poletni Jutranji val za radio Rai Furlanija Julijska krajina. Podrobnostim programa lahko prisluhnete tukaj.

Sodelujoči bodo imeli priložnost poglobiti svoje razumevanje kultur in jezikov ter razviti kritično razmišljanje skozi raznolike delavnice, predavanja in terensko delo. Več informacij o programu poletne šole je na voljo tudi na spletni strani fakultete. Rok za oddajo prijav je 15. julij.

Za dnevi program (8.45 in 17.30) poletne šole, ki vključuje strokovno vodenje delavnic, material in prehrano, bodo starši odšteli 150 evrov. Celodnevni program poletne šole s strokovnim vodenjem delavnic, materialom, prehrano, tremi popoldanskimi aktivnostmi in tremi nočitvami v bližnjem dijaškem in študentskem domu znaša 200 evrov. Po potrditvi prijav bodo na e-mail prejeli račun za plačilo kotizacije poletne šole. Rok plačila je 10. julij 2024.

Starši prijavo na poletno šolo oddajo prek spletnega obrazca.

Skip to content