Domov 5 Mednarodno 5 Mednarodni obisk z Univerze v Namibiji

Mednarodni obisk z Univerze v Namibiji

13. junija, 2024

V okviru mednarodne mobilnosti Erasmus+KA171 v tednu med 10. in 14. junijem gostimo tri predavatelje s Fakultete za humanistiko Univerze v Namibiji. Fakulteto za humanistične študije Univerze na Primorskem so za obisk izbrali na podlagi skupnih znanstveno-raziskovalnih interesov. Glede na to da sta obe fakulteti zelo vpeti v raziskovalno dejavnost, prihodnje sodelovanje institucij vidita ravno na področju humanistike.

Člani namibijske Fakultete za humanistiko delujejo na različnih področjih znanosti. Prof. dr. Goodman Gwasira je predavatelj in raziskovalec na področju arheologije, dr. Selma Ashikuti je jezikoslovka, medtem ko prof. dr. Wilhelm Uutoni svoje raziskovalne interese usmerja v medije in komunikologijo. V okviru obiska so tudi izvedli predavanja o svojih vsebinskih področjih.

V času bivanja v Kopru so se že sestali z dekanjo Fakultete za humanistične študije prof. dr. Ireno Lazar, predavatelji doc. dr. Melito Lemut Bajec, doc. dr. Nežo Čebron Lipovec in red. prof. dr. Ernestom Ženkom ter koordinatorko za mednarodno sodelovanje na UP FHŠ Valentino Bertok.

Srečali so se tudi s pomočnikom rektorice UP Alešem Ovnom in prorektorjem za internacionalizacijo prof. dr. Michaëlom Mrisso. Na obisku sta gostom podrobneje predstavila univerzo, razvojne projekte in ključna področja delovanja.

Na srečanju je beseda tekla o okrepitvi ne samo odprtosti mednarodnih izmenjav visokošolskih učiteljev in študentov med univerzama temveč tudi o možnostih znanstveno-raziskovalnega sodelovanja na področju humanistike.

Skip to content