Domov 5 Konfucijeva učilnica 5 Nekaj več kot 20 osnovnošolcev spoznavalo kitajsko kulturo in jezik

Nekaj več kot 20 osnovnošolcev spoznavalo kitajsko kulturo in jezik

5. julija, 2024

Zanimive mitološke zgodbe in legende, risanke in glasba, branje pismenk in povezovanje z vrstniki. S temi besedami lahko povzamemo letošnjo poletno šolo kitajskega jezika in kulture, ki je med 1. in 5. julijem v družbo sodelavcev Konfucijeve učilnice Koper UP privabila nekaj več kot 20 osnovnošolcev. Kljub poletnim počitnicam so pokazali veliko zanimanja in zavzetosti za spoznavanje ene izmed najstarejših kultur na svetu.

Program letos že desete poletne šole so v Konfucijevi učilnici Koper oblikovali tako, da so otrokom na zanimiv in interaktiven način približali kitajsko kulturo in jezik. Udeleženci so se učili osnov kitajskega jezika, spoznavali kitajske pismenke in osnovne fraze, ki jo jih nato lahko uporabili v različnih situacijah. Poleg tega so spoznavali bogato kitajsko kulturo, vključno z mitološkimi zgodbami in legendami, ki so navdušile mlade udeležence.

Eden izmed najbolj priljubljenih delov programa so bili popoldnevi, ko so otroci lahko raziskovali kitajsko zabavno industrijo. Spoznavali so kitajske risanke, filme in glasbo, kar je dodatno spodbudilo njihovo zanimanje za jezik in kulturo. Poleg tega so v okviru vsakodnevnih delavnic izdelovali tradicionalne kitajske ročne izdelke. V družbi ilustratorke Liane Saje Wang, hčerke mednarodno uveljavljene ilustratorke Huiqin Wang so s čopiči risali na rižev papir.

Poletna šola je bila tudi priložnost za druženje in povezovanje z vrstniki. Udeleženci so se med seboj spoznali in ustvarili nova prijateljstva, medtem ko so skupaj odkrivali čare kitajske kulture.

Sodelavci Konfucijeve učilnice Koper UP se že veselijo naslednjega poletja, ko bodo znova odprli vrata radovednim mladim umom in jih popeljali na nepozabno kulturno popotovanje.

Skip to content