Domov 5 Raziskovanje 5 Inštitut za medkulturne študije 5 Noč raziskovalcev v pripovedovanju zgodb v Mitskem parku

Noč raziskovalcev v pripovedovanju zgodb v Mitskem parku

12. septembra, 2023 | Inštitut za medkulturne študije, Obvestila

V Mitskem parku v Rodiku bomo ponovno organizirali pripovedovalski večer v naravi. Glavna gostja bo priznana pripovedovalka Renata Lapanja iz Tolminskega, ki veliko zgodb črpa iz Medveškovih zapisov o staroverskem izročilu.

Renata Lapajne je performerka, nekadnja članica skupine Bakalina Velika, igra harmoniko in zbira pripovedno izročilo. Ozadje mitskega izročila v parku bo pojasnila njegova idejna snovateljica dr. Katja Hrobat Virloget. Sledile bodo tudi pripovedi zgodb v rodiškem narečju, s katerimi nas bodo očarale Rodičanke: avtorica knjige o rodiških zgodbah Jasna Majda Peršolja in Aljana Resinovič, vodja parka Valerija Pučko in drugi. Dogodek bo izveden na enem izmed mitskih postankov, ob rodiški šembilji Pod lisičino. Mitski park je eden najbolj uspešnih projektov, saj predstavlja vzor sodelovanja med stroko in domačini. Njegov uspeh tiči tudi v ohranjanju dediščine pripovedovanja zgodb v živo, ki je tako ne bomo pustili »zamrzniti« le v avdio-vizualnih zapisih.

Udeleženci bodo po dogodku vabljeni na skromno pogostitev na turistično kmetijo Pri Friščevih.

Prijave zbiramo do torka 26.9.23 na: info@mitski-park.eu (plačila ni).

Dobimo se v petek 29.9.23 ob 16.30 pred Info-centrom v Mitskem parku. Imejte primerno obutev, obleko za 15-minutni sprehod in doživetje v naravi (v Rodiku so večeri sveži), priporočljiva »obleka proti komarjem«.

Arhiv prispevkov
KONTAKT

Služba za promocijo in vseživljenjsko učenje

Univerza na Primorskem Fakulteta za humanistične študije
Titov trg 5, 6000 Koper

promocija@fhs.upr.si
+386 (0)5 663 77 46

Skip to content