Domov 5 Obvestila 5 Obisk študentk in študentov 6. pohodniške poletne šole WalKras na UP FHŠ

Obisk študentk in študentov 6. pohodniške poletne šole WalKras na UP FHŠ

6. septembra, 2023 | Obvestila, Oddelek za geografijo

V četrtek, 31. 8. 2023, so UP FHŠ obiskali udeleženci 6. pohodniške poletne šole WalKras ter se srečali s predstavnikoma Oddelka za geografijo. Oddelek za geografijo je obiskala skupina študentk […]

V četrtek, 31. 8. 2023, so UP FHŠ obiskali udeleženci 6. pohodniške poletne šole WalKras ter se srečali s predstavnikoma Oddelka za geografijo.

Oddelek za geografijo je obiskala skupina študentk in študentov 6. pohodniške poletne šole WalKras 2023: Camminare nei territori a rischio climatico, ki je med 21. avgustom in 2. septembrom 2023 prehodila območje med Gorico in Piranom ter na poti raziskovala spremembe v prostoru, ki so posledice podnebnih sprememb.

Študente in predstavnike urbanistične mreže Laboratorio del Cammino, ki pohodniške poletne šole organizira že od leta 2017, sta 31. avgusta 2023 sprejela predstojnik Oddelka za geografijo izr. prof. Miha Koderman in njegova namestnica doc. dr. Mojca Poklar ter jih seznanila z urbanim razvojem mesta Koper in sodobnimi procesi, ki oblikujejo ta obmejni prostor. Posebno pozornost sta namenila tudi vplivom podnebnih sprememb na ranljivost slovenske obale zaradi dvigajoče se gladine morja. Študenti so si lahko Koper in bližnjo okolico tudi ogledali s terase UP FHŠ, obisk pa so sklenili s skupnim fotografiranjem na Titovem trgu pred stavbo Univerze na Primorskem. Organizatorji in gostitelji se nadejajo nadaljevanja sodelovanja tudi v prihodnjih letih.

Arhiv prispevkov
KONTAKT

Služba za promocijo in vseživljenjsko učenje

Univerza na Primorskem Fakulteta za humanistične študije
Titov trg 5, 6000 Koper

promocija@fhs.upr.si
+386 (0)5 663 77 46

Skip to content