Domov 5 Obvestila 5 Obisk študentov slovenistike iz Celovca in z Dunaja

Obisk študentov slovenistike iz Celovca in z Dunaja

5. junija, 2024

V soboto, 1. junija, so nas obiskali študentje celovške in dunajske slovenistike ter slavistike, ki so se na ekskurziji po Sloveniji v spremstvu dr. Tatjane Vučajnk, izr. prof. dr. Petra Svetine in Jerneja Ključevška ustavili tudi v Kopru. Sprejel jih je prof. dr. Krištof Jacek Kozak z Oddelka za slovenistiko Fakultete za humanistične študije UP, jih popeljal po mestu in jim predstavil univerzo, fakulteto in poletno šolo slovenskega jezika.

Ekskurzije po Sloveniji, na katerih se študentje, ki v tujini študirajo slovenistiko ali se slovenščino učijo zgolj na lektoratu, so izredna priložnost za dragoceno spoznavanje s slovenskim jezikom in kulturo, zato se na Oddelku za slovenistiko UP FHŠ vedno z veseljem odzovejo na vsako prošnjo za sprejem tujih študentov. Tako so nas v preteklosti obiskali že študentje slovenistike z bližnjih in daljnih slovenistik, npr. iz Münchna, Prage, Zagreba in Budimpešte ter Celovca in Dunaja, ki so tokrat bili pri nas že drugič.

Skupino študentov so spremljali dr. Tatjana Vučajnk in izr. prof. dr. Peter Svetina z Alpe-Adria univerze v Celovcu ter Jernej Ključevšek, lektor na Inštitutu za slavistiko Univerze na Dunaju.

Sprejel jih je prof. dr. Krištof Jacek Kozak, ki jim je predstavil našo univerzo in fakulteto ter Poletne tečaje slovenskega jezika »Halo, tukaj slovenski Mediteran!«, na katerih se že več desetletij učijo slovenščino udeleženci iz različnih držav.

Poslovili so se z zagotovilom, da bodo v Kopru vedno dobrodošli in se bodo prav gotovo še vrnili.

Skip to content