Domov 5 Obvestila 5 Pestra ponudba poletnih šol na Fakulteti za humanistične študije

Pestra ponudba poletnih šol na Fakulteti za humanistične študije

19. junija, 2024

Pred nami so poletne počitnice, Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem pa tudi v poletnih mesecih ne počiva. Za čas poletnih počitnic pripravlja vsebinsko pester nabor poletnih šol. Nova znanja in izkušnje bodo lahko pridobili ne le osnovnošolci in dijaki, ampak v enaki meri tudi študenti. Mladi bodo nova znanja pridobivali pod vodstvom izkušenih mentorjev, ki jih bodo popeljali v njim še neznani svet.

10. poletna šola kitajskega jezika in kulture

Da bo počitniškega dolgčasa čim manj, sodelavci Konfucijeve učilnice Koper Univerze na Primorskem že deseto leto zapored izvajajo Poletno šolo kitajskega jezika in kulture. Med 1. in 5. julijem bodo kitajski učitelji, sinologi in zaposleni v KUK mladim nadobudnežem na zanimiv, igriv ter ustvarjalen način predstavljali kitajski jezik in kulturo. Mlade bodo popeljali v zanimiv svet kitajskih mitoloških zgodb in legend.

31. poletni tečaji slovenskega jezika »Halo, tukaj slovenski Mediteran!«

Center za slovenski jezik in kulturo bo v sodelovanju z Znanstveno-raziskovalnim središčem Koper in ob finančni podpori Urada RS za Slovence v zamejstvu in po svetu od 9. do 19. julija izpeljal že tradicionalni poletni tečaj slovenskega jezika »Halo, tukaj slovenski Mediteran!«.

Podaljšali rok prijave na Poletno šolo humanistike

Zanimiva poletna šola se obeta tudi zadnji teden poletnih počitnic. Dijakom med 15. in 19. letom starosti bodo od 26. do 29. avgusta na voljo delavnice, s katerimi bodo raziskovali, kako večkulturnost oblikuje naš svet in kako lahko vsak posameznik prispeva k odprti ter vključujoči družbi. Dijaki bodo pridobljene znanje sproti uporabljali v praksi, saj jih bodo mentorji spodbudili k terenskemu delu. Da bi udeležbo omogočili čim širšemu krogu zainteresiranih dijakov, smo prijave na Poletno šolo humanistike podaljšali do vključno 15. julija.

Skip to content