Domov 5 Center za slovenski jezik in kulturo 5 Podaljšujemo rok za oddajo prijave na 31. poletni tečaji slovenskega jezika »Halo, tukaj slovenski Mediteran!«

Podaljšujemo rok za oddajo prijave na 31. poletni tečaji slovenskega jezika »Halo, tukaj slovenski Mediteran!«

13. maja, 2024

Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem v sodelovanju z Znanstveno-raziskovalnim središčem Koper in s finančno podporo Urada RS za Slovence v zamejstvu in po svetu letos organizira že 31. poletne tečaje slovenščine, ki bodo med 8. in 19. julijem potekali na Fakulteti za humanistične študije v Kopru. V sproščenem mediteranskem vzdušju bodo udeleženci spoznavali slovenski jezik, kulturo, zgodovino in še mnogo drugih zanimivosti o Sloveniji. Ker želijo tečaje omogočiti čim večjemu številu oseb, so rok prijave podaljšali do vključno petka, 24. maja. Tudi letos je na voljo nekaj štipendij.

Poletni tečaji so namenjeni vsem, ki se želijo naučiti slovenskega jezika, tako popolnim začetnikom kot tistim, ki so osnove slovenskega jezika že osvojili, pa bi radi svoje znanje še izpopolnili. Zaželeno je, da so udeleženci stari najmanj 18 let. Jezikovni tečaji bodo potekali na več nivojih, od začetnih do nadaljevalnih in izpopolnjevalnih, trajali pa bodo dva tedna. Skupaj obsegajo 40 šolskih ur, kar pomeni vsak dan med 9.00 in 12.30.

Tečaje vodijo strokovno usposobljeni lektorji, ki se že več let ukvarjajo s poučevanjem slovenščine kot drugega oziroma tujega jezika. Vsak udeleženec dobi učbenik in drugo gradivo za tečaj na ustreznem nivoju. Na Centru za slovenski jezik in kulturo UP FHŠ zadnja leta intenzivno pripravljajo tudi svoje učne pripomočke in gradiva, tako da lahko tečajnikom omogočajo hitrejše učenje in boljše spoznavanje lokalnega okolja. Tudi letos je na voljo nekaj štipendij, prijave pa so odprte do 24. maja.

Za dodatne informacije interesenti lahko pišejo na halo.tecaji@fhs.upr.si

Prijavnico oddate tukaj.

Dodatne informacije o poletni šoli najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!

Foto utrinki prejšnje izvedbe poletne šole

Skip to content