Domov 5 Obvestila 5 Prof. dr. Nives Zudič Antonič gostja na Univerzi v Catanii na Siciliji

Prof. dr. Nives Zudič Antonič gostja na Univerzi v Catanii na Siciliji

12. julija, 2023 | Obvestila, Oddelek za italijanistiko

Prof. dr. Nives Zudič Antonič gostja na Univerzi v Catanii na Siciliji, kjer je predavala o prevodnih značilnostih del Camillerija v Sloveniji in na Hrvaškem na Mednarodni konferenci AATI 2023.

Veseli nas, da je prof. dr. Nives Zudič Antonič, iz Oddelka za italijanistiko, od 5. do 9. junija gostovala na italijanski ugledni Univerzi v Catanii na Siciliji. Kot predavateljica je sodelovala na Mednarodni Konferenci Združenja AATI 2023 (American Association Teachers of Italian), kjer je njeno predavanje z naslovom: Caratteristiche della traduzione dei testi di Camilleri in Slovenia e in Croazia (Prevodne značilnosti Camillerijevih besedil v Sloveniji in na Hrvaškem) pritegnilo veliko pozornosti.

Prof. dr. Nives Zudič Antonič je v svojem predavanju osvetlila edinstvene izzive, s katerimi so se soočali slovenski in hrvaški prevajalci del slavnega pisatelja Camillerija. Posebej je izpostavila strategije prenosa sicilijanskega narečja v slovenski in hrvaški del Istre, kar je pritegnilo zanimanje občinstva. S svojim prispevkom dodala dragoceno vrednost konferenci in okrepila mednarodno povezovanje na področju italijanskega jezika in kulture.

Letošnji kongres ima poseben pomen, saj se letos beleži stoletna obletnica ustanovitve združenja AATI (1923-2023).

 

Arhiv prispevkov
KONTAKT

Služba za promocijo in vseživljenjsko učenje

Univerza na Primorskem Fakulteta za humanistične študije
Titov trg 5, 6000 Koper

promocija@fhs.upr.si
+386 (0)5 663 77 46

Skip to content