Prof. dr. Nives Zudič Antonič prejela visoko odlikovanje Ordine della Stella d’Italia (Red Zvezde Italije)
Domov E Italijanistika E Prof. dr. Nives Zudič Antonič prejela visoko odlikovanje Ordine della Stella d’Italia (Red Zvezde Italije)
V petek 11. 11. 2022 je prof. dr. Nives Zudič Antonič prejela visoko odlikovanje Republike Italije Ordine della Stella d’Italia (red zvezde Italije), častni naziv cavaliere (vitez).

Nagrado je prejela, ker je kot pripadnica italijanske skupnosti v Sloveniji, aktivno sodelovala v institucijah italijanske skupnosti v Sloveniji, dolga leta posvetila promociji prijateljskih odnosov med Slovenci in Italijani na dvojezičnem območju, promociji italijanskega jezika in tkala vezi sodelovanja z Italijo. S svojim izvirnim znanstvenim delom je ponesla v svet književnike, ki so v Istri pisali v materinščini, italijanskem jeziku, in pripomogla k izobraževanju pedagoškega kadra, ki bo nadaljeval njeno delo.

Odlikovanje ji je podelil veleposlanik Republike Italije v Sloveniji, gospod Carlo Campanile.

Prof. dr. Nives Zudič Antonič je zaposlena na UP Fakulteti za humanistične študije, njeno pedagoško in raziskovalno delo zajema italijansko književnost, medkulturno sporazumevanje ter didaktiko književnosti italijanskega jezika, s poudarkom na poučevanju sodobnih učnih tehnik, razvijanju učnih strategij in spodbujanju motivacije pri obravnavanju in interpretaciji književnih besedil.

Iskrene čestitke!

Skip to content