Prva mednarodna poletna šola za doktorske in magistrske študente o obmejnih prostorih v severnem Jadranu
Domov E Arheologija in dediščina E Prva mednarodna poletna šola za doktorske in magistrske študente o obmejnih prostorih v severnem Jadranu
Med 11. in 15. julijem 2022 je na Univerzi v Trstu potekala prva mednarodna poletna šola za doktorske in magistrske študente o obmejnih prostorih v severnem Jadranu, Summer School UPPER ADRIATIC BORDERLANDS: TRANSITIONS, IDENTITIES AND URBAN SPACES IN THE PORT CITY OF TRIESTE AND HINTERLAND (from XIXth to XXIth century)

Dogodek je potekal v skupni organizaciji École française de Rome, École française d’Athènes, CETOBAC (UMR 8032 CNRS/EHESS), Université Aix-Marseille (Institut SoMuM, UMR 7303 TELEMe AMU-CNRS), Università degli Studi di Trieste-Dipartimento di Studi Umanistici, ter pod znanstvenim vodstvom dr. Tullie Catalan (Univerza v Trstu) ter dr. Catherine Horel (CETOBaC -Paris).
Na poletni šoli je sodelovala tudi doc. dr. Neža Čebron Lipovec z Inštituta za arheologijo in dediščino Fakultete za humanistične študije, ki je skupaj s francoskim kolegom dr. Pierrom Sintèsom (Université Aix-Marseille) izvedla predavanje in delavnico o dediščini, spominu in urbanem prostoru – Memory and Urban Space in the Mediterranean: Contemporary Challenges.
Sodelovanje, ki se posebej posveča vprašanju razumevanja in ustvarjanja dediščine ter dediščinskim diskurzom v obmejnih prostorih, postavlja temelje za dolgoročne skupne dejavnosti z Univerzo v Trstu tudi v okviru mreže Transform4Europe.

GOST UP: Vesna Bikić

Vesna Bikić se kot zaposlena na Arheološkem inštitutu v Beogradu, posveča študiju srednjega veka...

Skip to content