Domov 5 Konfucijeva učilnica 5 S Konfucijevo učilnico Koper na ogled razstave Azija sredi Ljubljane

S Konfucijevo učilnico Koper na ogled razstave Azija sredi Ljubljane

30. maja, 2024

Konfucijeva učilnica Koper Univerze na Primorskem (KUK UP) v soboto, 22. junija, organizira ogled razstave Azija sredi Ljubljane: Življenje Skuškove zbirke v Etnografskem muzeju v Ljubljani. Spoznajte razburljivo zgodbo avstro-ogrskega mornariškega oficirja Ivana Skuška ml., ki se je pred dobrimi sto leti iz vojnega ujetništva z družino vrnil v Ljubljano. Domov je pripeljal bogato zbirko azijskih predmetov z idejo, da bi ustanovil muzej azijskih kultur, česar ni uspel uresničiti. Zbirko od leta 1963 hrani Slovenski etnografski muzej in je sedaj na ogled. S prikazom zgodbe zbirke in njenih lastnikov javnost ponovno odkriva izjemne vzhodnoazijske predmete, ki že nekaj desetletij niso bili postavljeni na ogled.

Na ogled razstave so vabljeni vsi tečajniki KUK UP in študenti, ki se kitajščine učijo na Fakulteti za humanistične študije UP, z osnovnošolci pa so seveda vabljeni tudi njihovi starši.

Program

9.30odhod iz Kopra (avtobusna postaja pri tržnici, pred Oliburgerjem)
11.00enourni vodeni ogled razstave v Etnografskem muzeju s kustosinjo razstave dr. Helena Motoh
12.30odhod proti restavraciji Chang v BTC
13.00kosilo
15.00odhod iz Ljubljane proti Kopru
16.00povratek v Koper (avtobusna postaja pri tržnici)

Podrobnejše informacije o razstavi najdete na spletni povezavi. Zaradi lažje organizacije svojo udeležbo na izletu sporočite na elektronski naslov kuk_up@upr.si najkasneje do ponedeljka, 10. junija.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na sodelavce KUK UP na naslednjih telefonskih številkah 05 611 76 68 in 031 381 788 ali prek zgornjega e-naslova.

Skip to content