Domov 5 Mednarodno 5 Erasmus praksa 5 Schumanova praksa v Evropskem parlamentu

Schumanova praksa v Evropskem parlamentu

14. maja, 2024

So jeziki tvoja strast? Se želiš srečati z ljubitelji jezikov iz vse Evrope? Želiš pridobiti delovne izkušnje v evropski instituciji? Če je tvoj odgovor da, potem te vabimo, da se prijaviš na petmesečno prakso v Generalnem direktoratu Evropskega parlamenta za prevajanje v Luksemburgu ali Bruslju. Prijave sprejemajo do petka, 31. maja.

Gre za petmesečno prakso za diplomante, ki jo Evropski parlament organizira dvakrat letno. Naslednje obdobje prakse se začne 1. oktobra 2024 in zaključi 28. februarja 2025, prijava pa je možna še do vključno 31. maja.

Slovenski prevajalski oddelek Evropskega parlamenta je tokrat razpisal dve prosti mesti za prakso. Na mestu A (Post A) se praksa v celoti opravi na oddelku in vključuje zlasti prevajanje političnih in administrativnih besedil, na mestu B (Post B) pa gre za kombinirano prakso na dveh direktoratih, kjer praktikanti prevajajo tudi poljudna besedila za širšo javnost.

Tudi letos generalni direktorat za prevajanje organizira spletno predstavitev Schumanove prakse v angleščini, ki bo že ta četrtek, 16. maja, ob 13. uri.

Zainteresirani bodo lahko predstavitev spremljali po naslednjih kanalih: Facebook, LinkedIn in Youtube.

Kandidati morajo biti stari najmanj 18 let, imeti zaključen univerzitetni dodiplomski študij in izpolnjevati določene jezikovne zahteve. Prav tako je pomembno, da kandidat pred tem ni več kot dva zaporedna meseca delal v instituciji, organu ali agenciji EU.

Mesta za Schumanovo prakso so sicer razpisana tudi na drugih oddelkih generalnega direktorata za prevajanje, kjer praktikanti sodelujejo npr. pri pripravi zvočnih podkastov, podnaslavljanju, terminoloških projektih in razvoju novih jezikovnih orodij (razpisna mesta so objavljena tukaj). Prijaviti se je mogoče na največ tri mesta. Več informacij o pogojih in postopku prijave je tukaj.

Skip to content