Domov 5 Nekategorizirano 5 SoNaravno življenje danes, etika slovenskih starovercev in predstavitev knjige VSEENO. VSE je ENO

SoNaravno življenje danes, etika slovenskih starovercev in predstavitev knjige VSEENO. VSE je ENO

11. aprila, 2023

Na predavanju oz. delavnici se bomo dotaknili izhodišč in motivacije za današnje soNaravno življenje. Ogledali si bomo preproste, praktične primere ekoloških mestnih in vaških naselij in druge primere dobrih praks v Sloveniji in tujini.

V drugem delu bo predavatelj, tudi avtor nove knjige predstavil roman, katerega rdeča nit je etika primorskih starovercev oz. naravovercev in povezovanje različnih kultur našega prostora. Čar romana je tudi v tem, da spodbuja k različnim načinom branja: kot razvedrilo – uživanje v branju ali tudi s pozornostjo, usmerjeno v ozadje zgodbe – v zavedajoče, prijazno-soNaravno življenje in s tem ustvarjanje lastnega, etičnega navdiha.

Aleksander Batič več kot 10 let vodi delavnice o sodobnem soNaravnem življenju v okviru »naravovarstvene« organizacijo INTERSO, Koper, je prostovoljski ambasador Evropske mreže ekoloških naselij, bil je podpredsednik državnozborskega Sveta za varstvo okolja RS.

Knjiga je leposlovna nadgradnjo dosedanjega ozaveščanja.

O knjigi, sonaravnem življenju in starovercih na https://www.youtube.com/watch?v=Y6VImwjQPs0 (8 minut).

Več informacij o knjigi na www.vseeno.vse-je-eno.si.

Skip to content