Domov 5 Obvestila 5 Studia Universitatis Hereditati uvrščena v Scopus

Studia Universitatis Hereditati uvrščena v Scopus

30. januarja, 2023

Studia Universitatis Hereditati uvrščena v Scopus Revija Studia Universitatis Hereditati je bila januarja 2023 uvrščena v bazo Scopus. S tem je izpolnjen še en cilj Srednjeročne razvojne strategije 2021-2027.

Studia Universitatis Hereditati je humanistična znanstvena revija za raziskave in teorijo kulturne dediščine z mednarodnim uredniškim odborom. Za UP Fakulteto za humanistične študije (UP FHŠ) jo izdaja Založba UP v obliki spletne revije z odprtim dostopom. Poglavitni namen revije je prispevati k razvoju raziskav kulturne dediščine v najširšem in interdisciplinarnem pristopu k teoretičnim in praktičnim raziskovalnim vprašanjem.

V letu 2023 bodo začeli izhajati tudi monografski suplementi revije, Libri Universitatis Hereditati. Glavna in odgovorna urednica revije je doc. dr. Zrinka Mileusnić, ki na okrogli mizi o faktorju vpliva znanstvenih revij v Sloveniji, organizirani v sklopu Dneva ARRS, 2. decembra 2022 povedala tudi: “Mi prihajajmo s področja humanistike, to pomeni, da imamo velik poudarek na objavah v znanstvenih monografijah, za razliko od naravoslovja, ki največ objavlja v revijah z visokim faktorjem vpliva.«

Uvrstitev v bazo Scopus je en od dveh večjih uspehov zadnjih mesecev na področju kulturne dediščine, ene od dveh programov (Antropologija in Kulturna dediščina), ki bosta na UP FHŠ v prihajajočem študijskem letu ponovno razpisana v obliki dvopredmetnih programov tako v slovenskem kot (prvič) v angleškem jeziku. UP je bila namreč novembra 2022 sprejeta tudi v konzorcij E-RIHS.SI.

Preberite tudi novico: UP sprejeta v konzorcij E-RIHS.SI

Skip to content