Domov 5 Obvestila 5 Tekmovanje EU TalentOn 2024: Poiščite rešitve za najbolj pereče globalne izzive

Tekmovanje EU TalentOn 2024: Poiščite rešitve za najbolj pereče globalne izzive

26. junija, 2024

Katovice na Poljskem bodo kot nosilke letošnjega naziva Evropska prestolnica znanosti ob finančni podpori Evropske komisije med 9. in 14. septembrom gostile tekmovanje mladih znanstvenikov EU TalentOn 2024. Mladi in nadarjeni raziskovalci v starostni skupini med 21 in 35 let bodo izzvani, da naslovijo in razvijejo rešitve za najbolj aktualne globalne izzive. Prijave za sodelovanje so odprte do 7. julija.

Udeleženci bodo v okviru timskega dela po principu hackathona naslovili in ustvarili inovativne rešitve za znanstvene in družbene izzive, skladne z enim izmed petih misij Evropske unije, vključenih v program Obzorje Evropa:

Tekmovanje je namenjeno študentom magistrskih in doktorskih študijskih programov, ki si želijo pridobiti nove znanstvene izkušnje, razširiti svoja poznanstva, se povezati z znanostjo in pustiti pečat pri reševanju globalnih izzivov.

Udeleženci se bodo najprej avgusta srečevali prek spleta, nato pa bodo obiskali Katovice na Poljskem in nekaj dni delali na kraju samem. Ob zaključku dogodka bo vsaka ekipa svojo rešitev predstavila strokovni žiriji in splošni javnosti. Zmagovalna skupina bo prejela denarno nagrado v višini 75.000 evrov.

Prijave za sodelovanje so že odprte, rok za prijavo se izteče v nedeljo, 7. julija. Za več informacij in prijavo obiščite uradno spletno stran EU TalentOn 2024.

EU TalentON je tekmovanje, ki ga organizira, financira in sooblikuje Evropska komisija. 

Skip to content