UP FHŠ gostil Erasmus+ izmenjavo z zasebno špansko univerzo Fernando Pessoa Canarias
Domov E Medijski študiji E UP FHŠ gostil Erasmus+ izmenjavo z zasebno špansko univerzo Fernando Pessoa Canarias
Erasmus+ izmenjava med UP FHŠ in špansko univerzo Fernando Pessoa Canarias za spodbujanje mednarodnih izmenjav in poglobljeno medkulturno izkušnjo.

Na Fakulteti za humanistične študije UP smo v tednu med 8. in 12. majem 2023 gostili José Luisa Garcío Quintano, ki prihaja iz službe za mednarodne odnose in mobilnost na zasebni španski univerzi Fernando Pessoa Canarias.

Namen srečanja je bil vzpostaviti stike med institucijama in najti nove načine sodelovanja.

Gosta sta sprejela predstojnik Oddelka za medijske študije, Primož Turk in pomočnica dekanje Jasna Zorko. Med obiskom smo se pogovarjali o možnostih izmenjav in drugih oblikah sodelovanja med fakultetama.

Na UP FHŠ spodbujamo mednarodne izmenjave, saj verjamemo, da to našim študentom in zaposlenim omogoča poglobljeno medkulturno izkušnjo in odkrivanje novih perspektiv.

Cilji programa Erasmus+ so v skladu z našimi vrednotami – povečanje znanja, spretnosti in zaposljivosti, modernizacija izobraževanja, usposabljanja, povečanje iniciativnosti in podjetništva.

Posebej podpiramo aktivnosti vključevanja, ohranjanja okolja (zeleni Erasmus+) in prehod na digitalno družbo, saj se zavedamo, da so to ključne prioritete za prihodnost. Veselimo se nadaljnjega sodelovanja z univerzo Fernando Pessoa Canarias in drugimi institucijami po vsem svetu ter širjenja naše mednarodne mreže.

Skip to content