UP FHŠ gostila delegacije univerz iz Francije in Litve ob praznovanju 20-letnice UP
Domov E Mednarodno E UP FHŠ gostila delegacije univerz iz Francije in Litve ob praznovanju 20-letnice UP
Ob praznovanju 20-letnice Univerze na Primorskem smo bili izjemno počaščeni, da smo lahko gostili delegacije univerz iz Francije in Litve, ki so prišle na obisk. Med njimi so bili predstavniki Jean Monnet University Saint-Etienne in Alain Trouillet iz Francije ter Aurelija Stelmokienė, Saulius Mickevicius in Zydrune Zemaityte-Kvikliene iz Vytautas Magnus University v Kaunasu, Litva. Obe univerzi sta skupaj z Fakulteto za humanistične študije UP, članici evropske mreže univerz Transform for Europe, zato je bil obisk izjemno pomemben za vse udeležene.

Delegacije univerz so bile sprejete s strani dekanje UP FHŠ prof. dr. Irene Lazar, prodekanje doc. dr. Zrinke Mileusnić, izr. prof. dr. Katje Hrobat Virloget, vodje mednarodne pisarne Valentine Bertok UP FHŠ in vodje mednarodne pisarne UP PEF Maja Bratuš Vidmar, ki so jim predstavile univerzo in njene dosežke v preteklih letih delovanja. Med obiskom so se pogovarjali o novih priložnostih za sodelovanje in izmenjavo znanj med univerzami, kar je bistvenega pomena za izobraževanje študentov na obeh straneh.

Z obiskom delegacij univerz iz Francije in Litve smo na Univerzi na Primorskem dosegli pomemben mejnik v naši zgodovini in veseli smo, da smo lahko gostili tako izjemne predstavnike akademske skupnosti. Prepričani smo, da bo sodelovanje med univerzami v prihodnosti še bolj intenzivno, kar bo našim študentom prineslo še več priložnosti za izmenjavo znanja in izkušenj.

 

GOST UP: Vesna Bikić

Vesna Bikić se kot zaposlena na Arheološkem inštitutu v Beogradu, posveča študiju srednjega veka...

Skip to content