UP FHŠ obiskal paragvajski ambasador
Domov E Raziskovanje E IMŠ E UP FHŠ obiskal paragvajski ambasador
V torek, 30. 8. 2022, je Univerzo na Primorskem obiskal njegova ekscelenca dr. Juan Francisco Facetti, ambasador Republike Paragvaj na Dunaju, ki je univerzo že obiskal predlani.

V imenu univerze ga je sprejel prof. dr. Štefko Miklavič, prorektor za znanstveno-raziskovalno dejavnost, ki mu je predstavil delovanje in dejavnosti, nato pa je obisk nadaljeval pri gostiteljici UP Fakulteti za humanistične študije, kjer so ga sprejeli prof. dr. Irena Lazar, dekanja, doc. dr. Zrinka Mileusnić (prodekanja za mednarodno sodelovanje in kakovost UP FHŠ) in izr. prof. dr. Miha Koderman (namestnik predstojnika Oddelka za geografijo UP FHŠ).

Dr. Juan Facetti je fakulteti predal podpisan sporazum o sodelovanju med Filozofsko fakulteto Nacionalne Univerze v Asunciónu in UP Fakulteto za humanistične študije, ki se je kot pobuda pričel prav med prvim obiskom ambasadorja na Univerzi na Primorskem. Vsebinski povod za sklenitev sodelovanja je bil projekt sodelavke UP FHŠ doc. dr. Mojce M. Trčelj – La Doctora: Življenje in delo slovenske znanstvenice dr. Branislave Sušnik v Paragvaju, ki je doživel precej medijske pozornosti doma in v tujini, avtorici pa prinesel tudi nagrado Prometej znanosti.

Na tokratnem srečanju so ob predaji sporazuma tudi spregovorili o nadaljnjih možnostih sodelovanja in okrepitve povezav.

GOST UP: Vesna Bikić

Vesna Bikić se kot zaposlena na Arheološkem inštitutu v Beogradu, posveča študiju srednjega veka...

Skip to content