UP FHŠ uspešen pri pridobitvi prilagojenega ERC projekta
Domov E Arheologija in dediščina E UP FHŠ uspešen pri pridobitvi prilagojenega ERC projekta
UP FHŠ je bila uspešna pri pridobitvi novega raziskovalnega projekta na Javnem razpisu za sofinanciranje prilagojenih raziskovalnih projektov v okviru komplementarne sheme za prijave na razpise Evropskega raziskovalnega sveta (ERC), ki ga sofinancira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS).

Vodja pridobljenega projekta z naslovom Od morja do morja: Kontinuiteta in spremembe med bronasto in železno dobo na ozemlju med Jadranom in Panonsko nižino je izr. prof. dr. Martina Blečić Kavur.

Projekt bo obravnaval dve veliki perspektivi arheoloških analiz preteklosti – s sodobnimi analitičnimi tehnologijami bo analiziral kroženje predmetov, surovin in ljudi ter na interpretacijski ravni prikazal spremembe in kontinuiteto poselitvenih vzorcev, družbenih praks, tehnologij in materialne kulture med 15. in 5. stoletja pr.n.št. na ozemlju med Jadranom in Panonsko nižino. Vključeval bo revizijo dosedanjih znanj, oblikovanje teoretičnih izhodišč, analizo obstoječih arheoloških najdb, testiranje oblikovanih teoretičnih izhodišč ter zgodovinske in tudi antropološke interpretacije opazovanih arheoloških in antropoloških najdb.

Izr. prof. dr. Martini Blečić Kavur iskreno čestitamo in želimo uspešno raziskovanje!

GOST UP: Vesna Bikić

Vesna Bikić se kot zaposlena na Arheološkem inštitutu v Beogradu, posveča študiju srednjega veka...

Skip to content