Domov 5 Center za slovenski jezik in kulturo 5 V ponedeljek otvoritev Poletnih tečajev slovenskega jezika na slovenski Obali “Halo, tukaj slovenski Mediteran!”

V ponedeljek otvoritev Poletnih tečajev slovenskega jezika na slovenski Obali “Halo, tukaj slovenski Mediteran!”

4. julija, 2024

Med 8. in 19. 7. 2024 bomo v Kopru organizirali že 31. Poletne tečaje slovenskega jezika na slovenski Obali »Halo, tukaj slovenski Mediteran!«, ki ga organizira Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem v sodelovanju z Znanstveno-raziskovalnim središčem Koper, s finančno podporo Urada RS za Slovence v zamejstvu in po svetu ter podporo Mestne občine Koper.

Na letošnji klic se je odzvalo 43 tečajnikov iz 16 držav, in sicer Anglije, Avstrije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Gane, Italije, Japonske, Kitajske, Mehike, Nemčije, Rusije, Severne Makedonije, Srbije, Ukrajine, Urugvaja in ZDA.

Poletni tečaji so namenjeni vsem, ki se želijo učiti slovenskega jezika iz osebnih, poslovnih, študijskih in podobnih razlogov, primerni so tudi za slovenske izseljence in njihove otroke ter zamejce, ki želijo razširiti in izpopolniti sporazumevalno zmožnost v slovenskem jeziku. Poletna šola je sestavljena iz dopoldanskih lektoratov ter popoldanskih strokovnih in ustvarjalnih delavnic. Znanja o Sloveniji in slovenskem jeziku tečajniki ne nabirajo samo v Kopru, v soboto se bodo namreč podali na ekskurzijo na Kras.

Program v angleščini

Program v slovenščini

Skip to content