Domov 5 Obvestila 5 V sklopu projekta Noči raziskovalcev sodeluje tudi doc. dr. Primož Turk

V sklopu projekta Noči raziskovalcev sodeluje tudi doc. dr. Primož Turk

21. aprila, 2023

Sodelavec iz oddelka za medijske študije, doc. dr. Primož Turk, je v petek, 21. 4. 2023 v sklopu Noči raziskovalcev sodeloval na dogodku, Umetniško-znanstveni eksperiment ŽIVAL-ČLOVEK-STROJ: Vprašanje prihodnosti šole.

 Umetniško-znanstveni eksperiment ŽIVAL-ČLOVEK-STROJ | Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Pedagoški inštitut in Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani vabita na umetniško-znanstveni eksperiment ŽIVAL-ČLOVEK-STROJ Vprašanje prihodnosti šole. V petek, 21. aprila 2023, ob 18. uri vas vabimo v Veliko gledališko dvorano Akademije za gledališče, radio, film in televizijo, Aškerčeva 5, Ljubljana, na umetniško-znanstveni eksperiment ŽIVAL-ČLOVEK-STROJ, v katerem se bosta na nepredvidljiv način srečali umetnost in znanost ter odprli dilemo: Čigavi vse sta lahko misel in vednost ter na katere omejitve trčimo, kadar ostajamo v okviru zgolj ene ali druge? Zdi se, da je za razumevanje razmerij žival-človek-stroj in vloge človekove formacije relevanten prav pogled, ki preči znanstvene in umetniške prakse, saj širi prostor njihovih možnih artikulacij. V vsakdanjem življenju nas morda bolj kot druga živa bitja obkrožajo aparati in stroji. In medtem ko lahko slednje v nedogled izumljamo in izpopolnjujemo, ostajajo naša telesa ista.

Več o celotnem programu si lahko preberete tukaj: Umetniško-znanstveni eksperiment ŽIVAL-ČLOVEK-STROJ | Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani (uni-lj.si)

        

 

Skip to content