Domov 5 Konfucijeva učilnica 5 Zvoki Daljnega vzhoda – Koncert Orkestra Univerze v Nanjingu

Zvoki Daljnega vzhoda – Koncert Orkestra Univerze v Nanjingu

21. septembra, 2023 | Konfucijeva učilnica, Obvestila

Vabimo vas, da se nam pridružite na večeru čarobne tradicionalne kitajske glasbe v izvedbi Orkestra Univerze v Nanjingu, ki bo potekal 3. oktobra 2023 ob 17. uri v Taverni v Kopru.

Nastopajoči nas bodo očarali s pestro paleto klasičnih kitajskih skladb in nepozabnih melodij. Veselimo se, da bomo svojo ljubezen do glasbe in azijske kulture lahko delili z vami.

KONCERTNI PROGRAM

Zaradi omejenega prostora vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite do 1.10. 2023.

O orkestru

Orkester tradicionalne kitajske glasbe Univerze v Nanjingu, ustanovljen leta 1996, sestavljajo dodiplomski in podiplomski študenti različnih družboslovnih smeri. Orkester ima celoten spekter glasbil in sicer godala, brenkala, pihala in tolkala ter večinoma izvaja tradicionalno klasično kitajsko glasbo v obliki nastopa celega orkestra ali solo nastopov virtuozov in skupine izvajalcev.


Cilj orkestra je “spodbujati kitajsko kulturo, predvsem tradicionalne zvrsti kitajske glasbe, dosegati visoke standarde v umetnosti, razvijati kakovostno izobraževanje in prikazovati dosežke uspešnih študentov”. To je dobro izurjen in usklajen orkester, ki je priljubljen med učitelji, študenti in prijatelji. Od ustanovitve je orkester izvedel že skoraj 1 000 nastopov in napisal več kot 1 000 lastnih skladb v okviru projektov Ministrstva za izobraževanje. Nastopil je tudi na kitajskem nacionalnem glasbenem festivalu ter skoraj stokrat nastopil na univerzah, srednjih šolah in v lokalnih skupnostih v provinci Jinagsu in širše po Kitajski. Večkrat pa je bil uvrščen med deset najboljših izvajalcev na tekmovanjih instrumentalne glasbe, požel je že več kot 20 nagrad.


Zaradi odličnega izvajanja tradicionalne kitajske glasbe je orkester gostoval v Združenih državah Amerike, Veliki Britaniji, Nemčiji, Rusiji, Kanadi, Avstraliji, Čilu, Peruju, Japonskem, Južni Koreji, Singapuru, Maleziji in v drugih državah, kot tudi na Tajvanu, v Hongkongu, na Macau in v drugih kitajskih regijah. Kot eden najboljših univerzitetnih orkestrov od leta 2009 redno gostuje v različnih Konfucijevih inštitutih in učilnicah po vsem svetu, kjer je imel že več kot 100 nastopov.

Koncert organizira Konfucijeva učilnica Koper na UP FHŠ, v sodelovanju s Konfucijevim inštitutom v Ljubljani.

Arhiv prispevkov
KONTAKT

Služba za promocijo in vseživljenjsko učenje

Univerza na Primorskem Fakulteta za humanistične študije
Titov trg 5, 6000 Koper

promocija@fhs.upr.si
+386 (0)5 663 77 46

Skip to content