Domov 5 Obvestila 5 Mednarodna poletna šola konservatorstva in interpretacije dediščine

Mednarodna poletna šola konservatorstva in interpretacije dediščine

23. avgusta, 2023 | Obvestila, Oddelek za arheologijo in dediščino, Unesco katedra

V ponedeljek, 21. 8. 2023, se je začela mednarodna poletna šola konservatorstva in interpretacije dediščine, ki bo potekala v Parku Škocjanske jame, z izhodiščem v vasici Gradišče pri Divači. Poletno […]

V ponedeljek, 21. 8. 2023, se je začela mednarodna poletna šola konservatorstva in interpretacije dediščine, ki bo potekala v Parku Škocjanske jame, z izhodiščem v vasici Gradišče pri Divači.

Poletno šolo organizira Oddelek in Inštitut za arheologijo in dediščino UP FHŠ, pod okriljem UNESCO katedre za interpretacijo in izobraževanje za spodbujanje celostnih pristopov k dediščini, v sodelovanju s švicarsko višjo šolo SUPSI, s Parkom Škocjanske jame (PŠJ), s Filozofsko fakulteto v Zagrebu in Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije.

Šole nastaja kot “sestrska šola” ob že obstoječi mednarodni poletni šoli konservatorstva-restavratorstva, ki se bo letos že tretje leto odvila v cerkvici sv. Helene na Gradišču pri Divači. Šola interpretacije se letos posveča snovanju posebne tematske poti o srednjeveških cerkvicah in njihovih dragocenih freskah v vaseh Gradišče, Naklo in Famlje, ter njihovem naravnem in kulturnem okolju.

Na poletni šoli sodelujejo študenti in predavatelji iz Švice, Hrvaške in Slovenije.

Prvi dan je potekal preko spleta v ponedeljek, 21. 8., terensko delo pa bo potekalo med 28. 8. in 2. 9. 2023.   

Arhiv prispevkov
KONTAKT

Služba za promocijo in vseživljenjsko učenje

Univerza na Primorskem Fakulteta za humanistične študije
Titov trg 5, 6000 Koper

promocija@fhs.upr.si
+386 (0)5 663 77 46

Skip to content